5 noiembrie 2020 De Sergiu Vladu Oprit

Să începem..

Ne-am tot gândit despre ce ar trebui să fie primul articol postat…
Ce ar fi relevant în a ne prezenta și ce ar fi interesant de parcurs pentru persoanele care ajung aici?

Ei bine, considerăm că ar trebui să începem exact așa. Cu un articol scris de către partenerii și îndrumătorii nostri din Italia, articol în care nu am fost nevoiți să ne facem o descriere, ci ne-au prezintat ei exact cum ne-au perceput, atât pe noi cât și proiectul nostru. Vă lăsăm în continuare articolul tradus în limba română, iar dacă doriți să fiți purtați de gând pe meleagurile frumoasei Italii, vă invităm să parcurgeți articolul original pe care îl găsiți în partea de jos a paginii.

„România îmbrațișează rețeta de paste uscate italienești.”

„O poveste ca multe altele, dar întotdeauna cu intenția de a crea ceva unic pentru familie și pentru propria țară.

 

Vladu Sergiu și Adelina, doi tineri căsătoriți, au găsit în paste inspirația pentru a face afaceri în România.

 

Deținând o afacere de familie în țara lor, unde cresc găini de la care au aprox. 12.000 de ouă pe zi, s-au gândit “de ce să nu deschidem o fabrică de paste?”

De asemenea, în familie, au glumit mereu despre cum ar putea să-l facă pe Sergiu să mănânce mai multe paste.

 

Calea spre deschiderea unei fabrici de paste a fost lungă și chinuitoare, formată din nopți nedormite, cercetări de piață și călătorii pentru a găsi compania potrivită care să îi poată susține în dezvoltarea proiectului lor.

 

Am avut noroc să fim aleși, de către aceste 2 persoane unice, mereu zâmbitoare.

 

Prima vizită în Italia a fost confirmarea faptului că dorința lor va deveni realitate. Am înțeles asta din entuziasmul lor atunci când au semnat contractul.

 

Și astfel s-a născut Pastificio Alto Pasta.

 

Au fost minuțiosi și atenți de asemenea în alegerea materiei prime, făină de grâu dur de primă calitate, care le va garanta de-a lungul timpului un sortiment de paste cu ouă, cu un gust inegalabil.

 

După achiziționarea utilajelor i-am găzduit pentru o perioadă de pregătire în compania noastră, unde au putut învăța, ghidați fiind de Pastaio Massimo Parisi, elementele de bază ale producției de paste, funcționarea și întreținerea utilajelor și rețetele pentru uscarea diversificată în funcție de formatul pastei.

 

Noi, Pama Pama Parsi Macchine, suntem mândri că i-am ghidat și am asistat la alegerile făcute, știind că parcursul companiei lor va fi cu siguranță presărat cu nenumărate succese pe piața lor de defacere.

 

Mult noroc Adelina, mult noroc Sergiu!”

Nu ne rămâne decât să le mulțumim că au împărtașit cu noi meșteșugul și dedicarea și să ne bucurăm că produsele noastre ajung să fie apreciate în casele voastre.

Sursa: https://www.pamaroma.it/news/la-romania-abbraccia-la-ricetta-della-pasta-secca-italiana/.

Vă dorim o zi frumoasă și cât mai multe paste delicioase!

Cu drag, A•L•T•O Pasta